Модератори: Global Moderators, Реконструкція
Проте все це ілюструє лише один-два-три варіанти шапок. Сумнівно думати, що всі кілька мільонів тодішнього населення України чоловічогї статі та козацького стану ходили в трьох моделях шапок.
Звідки тоді узялисі шлики? З якої причини у художній літературі 19 ст. так наполегливо побутує думка, що саме так запорожці та реєстровці і виглядали, тобто носили смушковці шапки з червоним верхом та довгими шликами з китицями.
Мабуть якесь історичне підґрунтя для цього існувало - не могли ж всі пісменники та поети разом помилятися?
Я вже колись дратував шановне товариство цього сайту своїм "антинауковим" підходом до історії та реконструкції стосовно козацьких бойових мистецтв, проте нічого не можу з собою зробити і знов таки виходжу з припущення, що якщо не наведено протилежного, то хибно вважати, що чогось не існувало лише тому, що не знайдено цьому документальних підтверджень. А я вважаю, що якщо щось могло існувати потенційно, то можна вважати, що воно так і було, доки не буде доведено протилежного.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей