TERRA HEROICA -2009

Модератори: Global Moderators, Реконструкція

AppS
Member
Member

Повідомлення: 1438

TERRA HEROICA -2009

Повідомлення AppS » 04 жовтня 2009 11:40

…БУВ РАНОК. БУВ ТУМАН. БУЛО СТО ТИСЯЧ ВІЙСЬКА.
І меч свячений був. Усе було тоді.
Шуміли корогви. І жодна птиця свійська
не вивела курчат в орлиному гнізді
Вози стояли, скуті ланцюгами
І обрій зблис півмісяцем татар
І покотились в коней під ногами
кошлаті димом голови петард...
(Л.Костенко)

Зображення
=======================================================================================
для початку новини з Інтеру(на інших каналах поки не бачив):
Подробности(ІНТЕР) + відео
В центре города - музыка и танцы, а под стенами крепости - готовятся к сражению. Здесь разбили военный лагерь. Поляки - с одной стороны, казаки и московские стрельцы - с другой. В лагере реконструкторов все по-настоящему, почти так, как 17-м веке. Спать приходится в шатрах на соломе, а готовить - на костре.
http://podrobnosti.ua/video/podrobnosti ... 33837.html

фоторепортаж від Блекі-Кам"янчанки
http://kamienczanka.livejournal.com/168595.html - перший день
http://kamienczanka.livejournal.com/168724.html - другий день
http://kamienczanka.livejournal.com/169012.html третій день
Востаннє редагувалось AppS в 05 жовтня 2009 10:05, всього редагувалось 3 разів.
ЗображенняЗображення
"Сказать би, мужики ми... Да... Ой-ой-ой... мужики, й квит. Колись козаки, кажуть, були, а зараз тiльки званiє зосталось."
(Довженко, "Зачарована Десна")

AppS
Member
Member

Re: TERRA HEROICA -2009

Повідомлення AppS » 04 жовтня 2009 12:34

козак-людоїд
Зображення

старець
Зображення

гетьманський мушкетер

Зображення

http://www.youtube.com/watch?v=8bcvqOI7PIM любительське відео.
ЗображенняЗображення
"Сказать би, мужики ми... Да... Ой-ой-ой... мужики, й квит. Колись козаки, кажуть, були, а зараз тiльки званiє зосталось."

Lyho
Member
Member

Повідомлення: 2123

Повідомлення Lyho » 04 жовтня 2009 21:44

Вітаю. Фестиваль вдався. Були різні моменти, і я сам того не чекав, але старий добрий Камянець не підкачав, атмосфера була справжня, приємна як і завжди, а крім того щось, що намагалось вирватись 5 років в останню ніч вирвалося і ті хто був тоді в таборі мене зрозуміють. :D

Назнімав багато, тепер треба спробувати все це змонтувати. Оскільки роблю це перший раз то звертаюсь до всіх хто монтує відео - дайте пораду в якій программі краще це робити і допоможіть чим зможете))

PS. Людоїд як з казки про кота в чоботях.
Нужда закон міняє. (с) Іван Сірко

Зображення

http://pics.livejournal.com/alex_glbr/pic/001bxhpy

AppS
Member
Member

Повідомлення AppS » 04 жовтня 2009 22:06

в мене є запитання:

хто ці мушкетери в хутрових жилетах
Зображення

і що це за пікінер? з вигляду ніби якийсь зовсім вже придворний модник заблукав у роту пікінерів.
Зображення

Lyho
Назнімав багато, тепер треба спробувати все це змонтувати. Оскільки роблю це перший раз то звертаюсь до всіх хто монтує відео - дайте пораду в якій программі краще це робити і допоможіть чим зможете))

якщо питання моралі при використанні ломаної версії не стоїть(в принципі можна поставити і тріал на 30 днів) - то Sony Vegas Studio - як на мене найдружніший інтерфейс з проф.програм.
Востаннє редагувалось AppS в 04 жовтня 2009 22:40, всього редагувалось 1 раз.
ЗображенняЗображення

haiduk
Member
Member

Повідомлення: 954

Повідомлення haiduk » 04 жовтня 2009 22:38

Вітаю всіх. фест відбувся, дійсно було по різному, е все мені сподобалось, але для мене найпозитивніший фест за останіх років 5
Зображення

Lyho
Member
Member

Повідомлення: 2123

Повідомлення Lyho » 04 жовтня 2009 22:58

Це чехи, один в зимовому одязі (по європейські) а другий просто в цивільному одязі, неуніформований (що для 17 ст. нормально).

PS. A я як офіційний користівач камери Sony можу якось офіційно зкачати Sony Vegas Studio? Або придбати у нас? Або і ламану? :? AppS, до речі рад особистому знайомству.
Нужда закон міняє. (с) Іван Сірко

Зображення

http://pics.livejournal.com/alex_glbr/pic/001bxhpy

Sav
Moderator
Moderator

Повідомлення: 2996

Повідомлення Sav » 05 жовтня 2009 09:38

Вітаю всіх. фест відбувся, дійсно було по різному, е все мені сподобалось, але для мене найпозитивніший фест за останіх років 5

Что-то такое имеет место быть. Мои субъективные впечатления. Очень понравилось сражение - во-первых, силы сторон были примерно равными (хотя было даже такое чуство, что царско-козацких войск было больше), во-вторых - первый раз за три года (если не считать первые два, когда дрались на мосту) козацкое войско воевало подчиняясь приказам своих командиров. Не смотря на то, что по ходу боя первоначальная редакция плана быитвы потерпела изменения, на логике боя это никак не сказалось - курени наступали и отступали, маневрировали огнем, дружно отбивали все попытки сбить с дороги табор. Царское войско в лице стрельцов порадовало шквальным огнем, стрельцы по прежнему чемпионы этого дела. По поводу феста вцилому - есть такое ощущенье, что фестиваль на пятом году распрощался со своей юностью и вступил в зрелый возраст.

Кстате, по поводу идей поменять формат - не вижу смысла, поскольку потенциал феста далеко еще не исчерпан и новая эпоха, мне кажется, будет не хуже предыдущей. Закрытые ливинг-хистори события можно делать отдельно.

Спасибо всем организаторам и товарищам по оружию за очередную прекрасную Тера Хероику!
"Пора уже, наконец, всем хорошим людям собраться и убить всех плохих людей"

AppS
Member
Member

Повідомлення AppS » 05 жовтня 2009 09:42

фото від biotin
"включіть третій мікрофон"
Зображення

Lyho
PS. A я як офіційний користівач камери Sony можу якось офіційно зкачати Sony Vegas Studio? Або придбати у нас? Або і ламану?

не думаю, що програму вартістю в півтисячі доларів дадуть закачати безкоштовно, скоріш на диск всунуть демо-версію.
http://www.sonycreativesoftware.com/pro ... family.asp - офіц сторінка.

а ломану чи тріальну, то в гугл забити "Sony Vegas" й шукати версії 8 чи 9
ось опис програми http://www.ixbt.com/divideo/vegas9.shtml

Lyho
а другий просто в цивільному одязі, неуніформований (що для 17 ст. нормально).

на фоні своїх однополчан, що були одягнені винятково в синє, він занадто вирізняється : )

Поясніть хто-небуть одну річ. Особливо на це ласі поляки - наскільки характерною могла бути присутність в євро-арміях тих часів жінок, одягнених в чоловічий одяг згідно уніформологічних норм полку? І друге - чи могли вони там бути зі зброєю в руках на постійній основі?
жіноче обличчя війни:
Зображення

===============================
Востаннє редагувалось AppS в 05 жовтня 2009 10:27, всього редагувалось 1 раз.
ЗображенняЗображення

LEGIONER
Member
Member

Повідомлення: 39

Повідомлення LEGIONER » 05 жовтня 2009 10:22

Дякую всім організаторам і учасникам фестивалю:) Все було добре, і хоч саму битву я погано бачив через зкупчення глядачів, але муштра військових підрозділів, парад, сама атмосфера фестивалю - все супер:) Хлопці, так тримати!!!

haiduk
Member
Member

Повідомлення haiduk » 05 жовтня 2009 10:25

Зображення

Blacky
Member
Member

Повідомлення: 45

Повідомлення Blacky » 05 жовтня 2009 10:28

Фест був СУПЕР!

Так як мої фотозвіти вже тут лінкувалися, покажу ще одне місце, де багато фоток:
Зображення

ось тут

Ну а мої - шукаэмо тут

Зображення

Всім дякую, ви чудові, тільки в ці три дні я бачу в Кам'янці людей, з котрими хотілося б жити в одному місті.

Зображення

Sav
Moderator
Moderator

Повідомлення Sav » 05 жовтня 2009 10:59

По поводу сражения еще хочу сказать. Гайдук пишет:

Моё виденье развития событий будь это реальный бой: (начиная с момета ломки сценария) - козакам в их таборе из возов (правый фланг) сильно сквозила не прикрытая ни кем радзивиловская артиллерия. Единственый шанс козаков - атака и уничтожение батареи, что и было сделано. НО в момент захвата батареи с фланга наехало два с лишним десятка гусар и реестровые курени были практически сразу порубаны, кто остался за возами теперь могли только наблюдать за ходом боя и вести беглый огонь - малое их колличество е смогло бы повлиять на дальнейший ход сражения.

Есть другой вариант - сразу после захвата батареи, в виду атаки гусарии, пушки разворачиваются ( что было сделано ) и дают залп ( что не было сделано по понятным причинам ). И тогда имеем ситуацию - табор по прежнему стоит на дороге и своим огнем, который усилен за счет захваченных пушек, фланкирует польскую пехоту на поле :) Второй момент - "убийственность" гусарской атаки. Мне кажется, не стоит ее преувеличивать - местность заросшая деревьями и кустарниками дает хорошее укрытие пехоте, даже если она рассеяна кавалерийским ударом. А гоняться и добивать рассеяных козаков было некому - вот если бы за гусарией шла легкая кавалерия, тогда да - они могли спешиться и развивая успех гусарии ворваться в табор. Вообще в этом сражении табор сыграл роль сливы в жопе - будь это настоящий бой и будь я польским командиром, основное внимание уделил бы именно ему - нужна была комбинированная атака гусар, пехоты и артиллерии, после овладения табором и дорогой стрельцы, мушкетеры и голота попадали в окружение.

haiduk
Member
Member

Повідомлення haiduk » 05 жовтня 2009 11:04

так згоден, такий варіант можливий, при використанні табору. на мій погляд його як і використовували, то дуже пасивно. Як би там не було - найбільший позитив, те що ми маєм можливість проводити такий аналіз реконструкторської битви. це означає що сенс в тому всьому що відбувалость таки був. :)
Зображення

Sav
Moderator
Moderator

Повідомлення Sav » 05 жовтня 2009 11:18

Именно:)

Еще по табору:

1) первая атака гусарии была отбита красивым залпом - зачот
2) после чего курени были выведены на поле, причем первый как-то так стал, что еще и перекрыл обстрел второму - это незачот. Лично я ожидал, что последует команда вести огонь.
3) драка с пикинерами, которых благодаря особенностям местности обошли со всех сторон и честно рассеяли - зачот
4) атака и захват неприкрытой батареи - зачот
5) история с гусарией - согласен, неоднозначный момент
6) яркий момент, когда Монгол с мушкетом вскочил на воз и его донские разбойнички разогнали телегу в лоб гусарии - было феерично:)
7) огонь из табора должен быть более интенсивным - согласен на 100%!!!

В общем, да могло быть и лучше и нам есть куда расти - но по сравнению с прошлым годом это небо и земля.

Anri
Member
Member

Повідомлення: 262

Повідомлення Anri » 05 жовтня 2009 13:35

Немного фото от меня:
Зображення
Зображення
как он играл!!!! :good:
Зображення