OKO написав:Однако интерпретировать одни и те-же факты можно диаметрально противоположно. Не так-ли? В советские времена тоже издавались подобные труды, только акцент делался на ином.
Я просто за публікацію фактів. І переважно цим і займаюсь
OKO написав:Согласен, но есть и иные источники информации,не только архивы КГБ-СБУ.
Які?
OKO написав:Довольно разрозненной...
Одне джерело я Вам навів. Коли черговий раз буду переглядати свої папки з записами -- складу список всіх згадок, які я за останні 16 років знайшов в архівах. Але це не скоро....
OKO написав:А именно?
Наприклад, у заклику Золотоноського ревкому у січні 1919 р., коли вони спільно з Зеленим підняли повстання проти Директорії.
OKO написав:Из протоколов допросов?
Поделитись пожалуйста с нами этой информацией..
Саме протоколи допитів. Днями поділюсь (папки, виписки...
OKO написав:Во-первых Вы писали ранее, что Ангел- он же Грудницкий. Теперь допускаете, согласно статье, что его реальная фамилия- Ангел. На чём стоит Р.Коваль,кстати. Так в каком случае можно Вам доверять? В первом или во вторм? Или может-в третьем?
Я припускав лише, що згаданий Євген міг бути молодшим братом Ангела (грудницького). Що ж до племінниці -- вона згадує про якусь зміну прізвищ. Могла щось наплутати. Або, може, вона взагалі нічого спільного з цим Ангелом не має. А взагалі я за багато надивився на всяких "родичів" та нащадків". Стільки всяких кумедних історій знаю

Тому свідчення "родичів", як і свідчення "очевидців" я схильний ділити на 10. Щонайменше. Знаєте, наприклад, скільки з`явилося на сучасній ст. Крути свідків бою та тих подій? Не повірите. Мені показували вже чотирьох
OKO написав:А во-вторых, Вам прекрасно известны биографии десятков-сотен молодых людей, командовавшими "дядьками-фронтовиками". Например, Юрко Тютюнник, братья Чучупаки, Я.Шепель, Ю.Мордалевич или к примеру Н. Щорс, В. Примаков, Ю.Коцюбинский, И.Дубинский и т.д.
Не треба валити все до купи. Бо, якщо почати розбиратися детально, то вийде, що половина названих персонажів ніякою мірою не зможуть служити прикладами.
IT написав:Вы точно указываете название книги или имеется в виду "Антисемитизм и погромы на Украине 1917–1918 гг.: (К истории украинско-еврейских отношений)" Ильи Чериковера, Берлин, 1923?
Звичайно, ні. Я не згадаю на пам`ять точну назву цього фотоальбому, але, оскільки ОКО викладав з нього низку фото, то, напевно -- він підкаже точно.
OKO написав:Про факты из биографии Александра(Омельки)Грудницкого некоторые данные есть в книге "Бунт и смирение атамана Мордалевича" написанной на архивных данных одним из высокопоставленных сотрудников КГБ.
Ви впевнені??????????????????? Особисто я познайомився з автором цієї книжки у 1995 р., коли він був заступником головного редактора такої собі газети "Час-Time", що створювалася за ініціативи В.Чорновола. Я, правда, не беруся стверджувати про будь-яке його співробітництво (бо, чесно -- не знаю та не цікавився), але про "вископостлавеного сотрудника КГБ" -- це точно щось з розряду фантастики.
OKO написав:Так-же в материалах "Литературной газеты" 1989 год материалы про комбрига Богунского.
Тіпа, іменем якого було названо Богунський полк?

Пам`ятаю цю публікацію

Ці вже мені "родичі"!!!!
OKO написав:Просьба к Ярославу Тинченко так-же проинтерпретировать приведённые фотографии атамана Струка и те вопросы из его биографии которые были поставлены. Например про его заключение в двадцатые годы в УССР и дальнейшую судьбу.
В "Літопису Червоної Калини" наводилося справжнє фото Струка. Пошукаю -- десь в мене було на компі.
OKO написав:Кстати, на мой взгляд, наиболее комплексно(и максимально беспристрастно-объективно) вопрос повстанчества и партизанского движения в 18-23 годах был раскрыт именно благодаря работам Савченко
Як це можна зробити, не відвідавши жодного архіву? Здогадуюсь... Наприклад, старанно "обідравши" книжки того ж Р. Коваля. Нічого поганого не хочу сказати про Савченка. Але він не дослідник. Він -- популяризатор.
Lyho написав:То невже можна плекати надію на появу якоїсь глобальної статистики злочинів комуністичної влади на Україні??
Угу. Особисто я ретельно обробляю кожний том серії, в тому числі -- і на цей предмет