Шановний пан Яррі Одл,
Ваш дід Johann Odowiczuk був дуже прикрашений офіцер Zloczower 35-я Ландвер піхотного полку під час Першої світової війни Його швидкі просування по службі і багато прикраси свідчать про те, що він був дуже хороший і талановитий солдат.
Ви запитаєте, в одному з ваших записів про
Belohnungsantragen. Ви можете тільки замовити їх, зв'язавшись з Kriegsarchiv Wien. Тільки архів персоналу дозволено досліджувати в паперах
Belohnungsantragen. Я вважаю, що їх дослідження коштує близько € 40.
Belohnunsgantragen сортуються в алфавітному порядку, і тому співробітники архіву можуть знайти їх дуже швидко.
Так як ваш дід, очевидно, під час війни став професійним солдатом (
іm aktiv Stand), також можливо, що його військові записи обслуговування (
Qualifikationsliste) як і раніше доступний в Kriegsarchiv Wien.
Я також рекомендував би перевірити книгу "
Ehrenhalle des k.k. Landwehr, Landsturm und Gendarmerie, Heft 7, Territorialbereich Lemberg", який, як ви можете побачити в моєму додатку містить багато історій і фотографій польських і українських солдатів з Галичини. На жаль, я не пам'ятаю, якщо ваш дідусь вказано в цій книзі.
Link:
https://ibb.co/mozG6FЩо ж стосується історії k.k. LIR 35 там люблять в Kriegsarchiv називається
Gefechesberichten (звіти битви), у якого є багато повідомлень про битву за k.k. LIR 35, в основному, з 1914 і 1915 роками, але є також кілька повідомлень з 1917 і 1918 році я не думаю, що я бачив якийсь з 1917 року.
Я також рекомендував би вам спогади
Jakob Weintraub-Mestel (1884-1952), єврейського офіцера з Zloczow, який служив під час війни в k.k. LIR 35. Після війни він опублікував свої мемуари війни: "
Milkhome notitsn fun a yidishn ofitsir" (War Notes of a Jewish Military Officer), 2 Bd, Warszawa, 1924 і 1927. На жаль, спогади доступні тільки на мові іврит…
Останнє, але не по крайней мере, чи можу я запитати, де ви отримали цей документ від?
download/file.php?id=17459&mode=viewВаш задушевно,
Klemen