Вже 8647 жертв.
Я неуважно проглядав атрибутику- це з книжки в пдф чи з архіву? На цю інформацію можна посилатися?
Назви населених пунктів калічать немилосердно. Прізвища теж.
Те,що мені ближче- Тернопільщина
Борщівський район- 15 чол з 4 населених пунктів.
с.Корнів у всіх варіаціях- не було і нема. 2 вбитих в ньому- фікція. Подивлюся Франківщину,здається, це звідти.
Решта 3 села- цікаво до неможливості.
Пищатинці-вони навіть не знають прізвищ своїх істребків.
Кривче- Шеремета- можна вважати невинна жертва(заставили їхати- куда дінешся).Решта-"парашутисти"- впали з неба на керівні посади. Полякали народ, поїли,попили,попали в засаду.
Сковятин- не знаю, попитаю.
Мельнице-Подільський р-н-2 чол у 1 нас.пункті(тепер- Борщівський)
Ох і класика! Участкового гнали 2 км, як зайця! Пристрелили на порозі сільради, коли вже повірив,що врятувався! А істребка пожаліли- дуже вже просився. Даремно...
А де Скала-Подільський район? Спали? Не вірю!
Заліщицький район- 7 чол з 3 нас пунктів.
Невідомо де вбитий начальник РВ НКВС -комедія! А кого ж ховали в Заліщиках?
Між Блищанкою і Дуплиськами- ох і жертви терору! НКВСник і військкоматівець!
Віддали хлопці за своїх!(поясню-)
Влітку 44 в цьому ярку була розбити учбова сотня УПА. Там був і мій стрий(дядько).
Ходив я там з металодетектором- земля дзвенить! І кості до цього часу вода вимиває...
Гарне село, довго трималося!
Петликівці-це Бучацький район. МВД-малограмотні внуки Дзержинського!
Товстенський район-5 в 2 нас пунктах(тепер-Заліщицький)
Устечко-4 чол. Там ще живий дядько-дипломат зошитів списав-спогади. Боїться,щоб не пропала пам'ять. Поїду, розпитаю.
Лисівці. Комедія! Прийшов хлопець в мазепинці в штаб самооборони, сказав "Слава Україні!". Всі дружно відповіли, як належить.
Участковий одержав кулю в ....у, організував упаковку зброї в 2 тюки і виділив 2 бійців для транспортування до лісу- одному ж тяжко!
Жаль,січень 45 і лютий 46 в книгу не попадає. А тоді були бої в Товстенському районі!
По моїх місцях- на околотників і "псевдоУПА" не подібне( крім інваліда з Сковятина- перевірю по маршруту Чумака- була у Чорткові така скотина- перевертень). Чистої води ОУН, навіть на УПА не подібне.

- відомий і-нет-"баец"...
, хоч неозброєним оком видно, що все передерте з двотомника документів, складеного Сергійчуком, книжок Вєдєнєєва і т. д.; "нєкрасіво" (с) дивує тільки те, що пані Бердник в цій кумпанії відсутня...