Свобода не продається ні за яке золото!
Non bene pro toto libertas venditur auro! (лат).
Девіз Хорватського міста Дубровник, написаний над входом у Старе місто. Коли побачила, зразу чомусь згадалася УПА...
Модератор: Global Moderators
Вікторія написав:Так! З Рівного з Басів Кута. В УПА був батько (невідомо, як звати, якщо знайдемо імя і псевдо будемо мати більше інформації) та два сина: Анатолій Костецький (Богун) та Степан Костецьктй (Зимний), а також їх дядько Семен Костецький. Якщо є якась інформація буду щиро вдячна.
З повагою Вікторія.
Вікторія написав:На жаль не маємо інформації. Можу лише припустити, аналізуючи затятий і впертий характер свого чоловіка й сина. Будемо щирі вдячні за любу інформацію.
kirov написав:Вікторія написав:Так! З Рівного з Басів Кута. В УПА був батько (невідомо, як звати, якщо знайдемо імя і псевдо будемо мати більше інформації) та два сина: Анатолій Костецький (Богун) та Степан Костецьктй (Зимний), а також їх дядько Семен Костецький. Якщо є якась інформація буду щиро вдячна.
З повагою Вікторія.
наскільки я розумію, їхнього батька звали Степаном, а матір - Матруною, окрім братів Анатолія та Степана, в оунівському підпіллі була також сестра Ольга (загинула), згадку про них можете знайти в коротенькій статті Т. Данилюк про с. Басів Кут в цьому журналі на С. 334-335, там же є фото Степана та Матруни Костецьких - http://www.on-libr.info/?s=%D0%BF%D0%BE ... 0%BD%D0%B0
спробуйте нав'язати контакт із авторкою статті, в неї мала б бути і більш докладна інформація, а також, судячи із того, що Степан Костецький (батько) був репресований, то треба обов'язково звертатися в Архів управління СБУ по Рівненській обл. - там має бути інформація і про нього, і про родину загалом...
про одного із братів Костецьких я точно зустрічав якісь згадки в архівних документах - перегляну свої записи на вихідних і відповім конкретніше...Вікторія написав:На жаль не маємо інформації. Можу лише припустити, аналізуючи затятий і впертий характер свого чоловіка й сина. Будемо щирі вдячні за любу інформацію.
про це див. в цій книжці на С. 210-211- http://chtyvo.org.ua/authors/Serhiichuk ... tti_Lysty/
Вікторія написав:А скажіть будь ласка чи невідомо Вам псевдо батька Степана Костецького (Зимного) - Степана?
"Ця чота недавно роззброїла німецьких прикордонників, від яких "отримала" добрий одяг, зброю й вишколених собак-вівчарок, що допомагали виконувати охоронну службу. Зліва направо: сотенний Н. (мабуть), окружний ОУН "Богдан", підстаршина Н. з вівчаркою (третій)."
pawchak2 написав:Тучак досить подібний до особи на світлині №2 в повідомленні Douglasa з 27.11.2013р. Це не він там часом?
Повернутись до WWII та Другі визвольні змагання (1938-1945)
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей