1. Ступницький Леонід. Я.Тинченко пише (с.425-426), що Л.ступницький з липня 1943 р. - начальник військового штабу УПА (на Волині). Але не згадує, що він з весни був начальником штабу першої групи УПА (ВО \"Заграва\"), а у 1944 р. переведений на начальника військового штабу УПА-Південь (про це див. Літопис УПА. Нова серія. - Київ-Торонто, 2006. - Т. 8 /упор. О.Вовк). Вважаю, що ця інформація далеко не зайва. Та й дата загибелі його ніби 30 серпня, а не 5...
2. Омелюсік Микола. Загалом в книзі прізвища \"Омелюсик\" і \"Омелянович-Павленко\" стоять після прізвищ \"Омельченко\" і \"Омельянович\" - але думаю, це глюк модуля сортування програми верстки чи т.п.
Я. Тинченко про нього в УПА пише:
У 1943 р. служив у штабі Поліської Січі Бульби-Боровця. З вересня 1943 р. - начальник артилерії Української Повстанської Армії, відомий під псевдонімом \"Поліщук\". У 1944 р. з рейдуючою групою УПА перейшов до Західної Європи.
Абстрагуючись від \"артилерії УПА\" і \"рейдуючих груп УПА у 1944 р.\" (такі не існували), можна тільки звернути увагу, що повстанська біографія М.Омелюсика висвітлена у довіднику П.Содоля \"Українська Повстанча Армія\" (виданий 1994 р.), про М.Омелюсика добре пише в спогадах Р.Петренко (посилання див. вище), зрештою, ще в першоих томах \"Літопису УПА\", виданих у 1970-х роках. В штабі УПА на Волині М.Омелюсік керував оперативним відділом у 1943-1944 рр. Останній нюанс - в кінці 1944 р. М.Омелюсік-\"Темра\" очолив сотню УПА-Захід, сформовану із східняків, із скеруванням на СУЗ (Літопис УПА. Нова серія. - Київ-Торонто, 2006. - Т. 8 /упор. О.Вовк)
3. Литвиненко Іван. Подібна ситуація, як з М.Омелюсіком - інформацію Я.Тинченка можна доповнити спогадами Р.Петренка, даними П.Содоля і О.Вовка (тт. 2 і 8 нової серії \"Літопису УПА\"). Також можна було згадати, що в рідному селі І.Литвиненка (с. Хоружівка Недригайлівського р-ну Сумської обл.) на його честь встановлено памятний занк і названо одну з головних вулиць. Так що Хоружівка рулить